Tocana de legume (reteta usoara)

de vero_closca in Zacusca, 26 Aug 2010 | 18767 vizualizari

 

este o reteta foarte usoara si gustoasa! va scriu cantitatile pe care le folosesc eu atunci cand fac aceasta reteta pt iarna!

 

INGREDIENTE

  • 1 galeata rosii curatate de pielita si taiate felii
  • 1 galeata ardei taiati cubulete mai mari
  • 1 galeata vinete taiate cuburi
  • 1/2 galeata ceapa taiata pestisori
  • 1/4 galeata morcovi taiati rondele
  • 1/2 galeata dovlecei taiati cubulete
  • 1 legatura frunze si tulpini de telina
  • 5 ardei iuti(optional) taiati rondele
  • 5 capatani usturoi (optional)taiati feliute
  • 1 lingura piper macinat
  • 10 linguri sare
  • 1 cana zahar
  • 1 l ulei
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume (reteta usoara):

se incalzeste uleiul intr-un tuci mare si se pune ceapa sa se caleasca.cand devine sticloasa se pune ardeiul si morcovul si se calesc putin impreuna.apoi se adauga vinetele si dupa 5 minute,dovleceii .cand se patrund putin se pun rosiile.se lasa sa fiarba pe foc mediu amestecand mereu ca sa nu se prinda.se adauga apoi telina,ardeiul iute,usturoiul,sarea,piperul si zaharul.se fierbe pana scade iar uleiul se ridica deasupra. se toarna fierbinte in borcane spalate si uscate bine asezate intr-un vas de inox,se pun capacele,se aseaza cu gura in jos si se acopera cu raturi groase.a doua zi se sterg borcanele cu o carpa umeda si se aseaza in camara.rezista si 2-3 ani!

pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume (reteta usoara)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon