Tocana de vinete cu orez basmati

de cristina1985 in Mancaruri de post, 13 Iul 2019 | 5005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg vinete
  • 2 cepe mari
  • 4 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 1 lg boia dulce
  • 1 lg pasta de rosii
  • 1 lg-ta boia iute
  • ulei
  • 2 foi dafin
  • 800 ml apa
  • 12 lg orez basmati (4lg /portie)
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vinete cu orez basmati:

Vinetele se spala, se taie cubulete, se sareaza si se lasa cateva minute. Rosiile se rad pe razatoare.

Cepele se curata, se taie marunt, se calesc si se adauga condimentele. Se pune apa (800 ml), sarea si rosiile rase (cojile se arunca) si se fierb 20 minute, din momentul in care da in clocot.

Vinetele se scurg in palma, se calesc in putin in ulei si se pun in tava de cuptor ( unsa cu ulei). Se toarna amestecul de ceapa cu condimente si apa.Se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 30 minute la foc mare, pana fierbe, apoi se reduce focul. Se adauga usturoiul tocat marunt si frunzele de dafin. Se mai lasa 20 minute si se mareste flacara, pana se ingroasa sosul.

Orezul basmati se fierbe separat 15 minute, din momentul in care fierbe apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vinete cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

cristina1985 1

15.07.2019, 14:37

Multumesc!

laura_n 1

15.07.2019, 15:26

O bunatate! Deja imi ploua in gura!

dantes 1

19.07.2019, 13:20

Interesanta! trebuie sa o incerc.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole boabe