Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi

de katty in Porc, 11 Feb 2021 | 7883 vizualizari

 

Pentru ca dezghetasem prea multa carne si mi-ati facut pofta pe aici cu niste tocanite, am facut si eu una, mai ales ca aveam niste salata verde si nu stiam cu ce sa o mananc. Ma rog, stiam eu ce sa fac cu ea, dar ce dieta e aia fara o tocanita .....

 

INGREDIENTE

  • 300 gr pulpa de porc
  • 2 cepe
  • 3 cartofi
  • 150 gr mazare
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 150 gr rosii pasate
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • maghiran uscat
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi:

Taiem carnea in bucati potrivite.

In uleiul incins punem carnea. Cand s-a albit bine pe toate partile, adaugam ceapa tocata fin. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic. Amestecam ocazional.

Cand ceapa a devenit translucida, adaugam cartofii taiati in 6 pe lungime si mazarea. Acoperim cu apa, punem cimbrul si foile de dafin si fierbem la foc mic 15 minute. Adaugam rosiile, pasta de ardei, sare, piper si maghiranul. Daca este nevoie mai completam cu apa calda. Mai fierbem 10 minute.

Oprim focul si adaugam patrunjelul verde.

TIPS-URI

1

puteti inlocui carnea de porc cu carne de pui sau vita

2

daca aveti o carne mai tare fiebeti-o de jumatate inainte de a adauga legumele

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne si cascaval