Tocanita cu ce ai

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 20 Dec 2021 | 9604 vizualizari

 

  S-au anuntat in trecere pe la noi cumnatul cu nepotul.  Pai cum sa nu prepare matusa Mihaela, ceva cald, acum in picior de iarna? Intentia mea era sa gatesc o tocanita de vacuta . Socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa . M-am trezit ca am scos de la congelator o bucata de vacuta si una de purcel cu os . Nu-i bai !!!! Facem cu ce avem !!!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne vacuta
  • 500 gr carne de porc cu os
  • 100 ml ulei
  • 5 cepe mici
  • 5 catei usturoi
  • 3 morcovi
  • 2 rosii
  • 2 linguri pasta ardei cu telina
  • 1 lingurita ardei iute rosu macinat
  • 1 felie telina
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita cu varf boia dulce de ardei
  • 1 lingurita cu varf cimbrisor salbatic uscat si maruntit
  • 2 linguri faina alba
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu ce ai:

  1.  Legumele se curata si se spala.
  2. Taiati cubulete toate legumele si le caliti in ulei .
  3. Carnea se spala si se feliaza in bucati  de marime potrivita .
  4. Puneti tot acum foaia de dafin pentru ca isi va lasa mai bine aroma prin prajire .
  5.  Adugati pasta de ardei si cea de ardei iute .
  6. Se pun bucatile de carne , rosiile tocate si cimbrisorul .Sarati .
  7. Lasati-le sa se prajeasca putin impreuna cu legumele .
  8. Adugati faina alba si amestecati .
  9. Completati cu apa, cat sa treaca peste ingrediente si fierbeti la foc domol cam o ora .
  10. Din cand in cand completati cu apa daca mai este nevoie .
  11.  Fierbeti pana carnea de vacuta este suficient de moale .
  12. Prin fierbere , lasati sosul sa scada atat cat va place sa fie de consistent .
  13. Condimentati cu piper , gustati si sarati daca mai este nevoie .
  14. La servire pentru o nota de prospetime am presarat ceapa verde taiata marunt .
  15.  Noi am servit bunatatea de tocanita .cu mamamliguta , castraveti in saramura si un paharel de tuica de prune din gradina noastra .
  16.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Trebuie sa fiti atenti ca vacuta sa fie suficient de fiarta , ea se fierbe putin mai incet decat carnea de porc .

2

Bineinteles ca aceasta tocanita se poate prepara cu un singur fel de carne . La mine asa s-a nimerit . Si s-a nimerit bine .

3

Nepotul se pare ca este un mare fan al meu . Mancarea inca nu era chiar gata cand au ajuns . Era cu ochii, atent, pe mine la fiecare miscare . Eu repetam cu voce tare ce faceam si de ce . Are 12 ani si se pare ca gateste si el acasa cu parintii. :X

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ce ai" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc