Tocanita cu soia boabe

de ianculubita in Mancaruri de legume, 4 Noi 2015 | 8466 vizualizari

 

Nu am pregatit niciodata soia boabe,dar avand in vedere ca se numeste fasole soia,nu poate fi pregatita decat asemenea fasolei obisnuita,mi-am zis,doar ca am imbunatatit-o putin. Va spun ca are un gust mai bun decat fasolea pe care o stim toti si este mai sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g soia boabe
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 felie de telina radacina
  • 1 cana sos de rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 400g ciuperci
  • 1 frunza de dafin
  • 20 ml ulei
  • sare
  • putin cimbru
  • verdeata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu soia boabe:

Se pune fasolea curatata si spalata intr-un vas de seara sa se umfle dar daca este din gradina proprie,cum a fost a mea,nu mai e nevoie.A doua zi se scurge,si se pune la fiert cu apa calda,dupa 30min se scurge din nou,se clateste si se pune la fiert tot cu apa calda impreuna cu frunza de dafin.

In acest timp,intr-o tigaie cu ulei incins se calesc ciupercile feliate iar dupa ce s-a evaporat apa din ele se adauga legumele curatate,spalate si taiate cubulete mici,se lasa la calit cu capac,dupa 10min se adauga si sosul de rosii iar dupa ce a scazut se rastoarna in vasul cu fasolea fiarta;se adauga sare dupa gust,putin cimbru iar dupa ce a scazut,verdeata tocata.

Se serveste cu acritura de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu soia boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati, cu smantana si cascaval, la cuptor