Tocanita de ardei copti, cu smantana si mamaliguta

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 1 Iul 2018 | 3237 vizualizari

 

Pentru că legumele verii au apărut în piețe, m-am hotărât să fac o tocăniță de ardei copți, cu multe roșii și cepe și servită cu smântână și mămăliguță. A ieșit o mâncare delicioasă, pentru că smântâna îmbunătățește substanțial orice mâncare. De aceea o folosesc în multe preparate...

 

INGREDIENTE

  • 5 ardei grași, copți
  • 4 roșii
  • 3 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru servit:
  • smântână grasă
  • mămăliguță
  • frunze de pătrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copti, cu smantana si mamaliguta:

Ardeii grași se spală și se coc, la foc mic, ca să nu se ardă. După ce s-au copt, se pun întrun vas acoperit cu un capac și după 15-20 de minute se curăță de pielițe, de semințe și de cotoare. Până la preparare, se lasă să se scurgă de zeamă.

Se curăță cepele, se spală, se taie julienne și se călesc la foc mic, în ulei suficient.

Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie felii subțiri și se călesc ușor peste ceapă, la foc mic. Se adaugă un pahar cu apă și se lasă cratița la fiert înăbușit, la foc mic.

Se adaugă în cratiță ardeii copți, rulați, ca și cum ar fi întregi și se mai ține mâncarea la foc mic înăbușit, timp de 8-10 minute. Se adaugă în cratiță și zeama lăsată de ardei.

Se curăță usturoiul, se spală, se taie mărunt și se adaugă în cratiță. După încă 3-4 minute de fiert la foc mic, înăbușit, se condimentează cu: sare, piper și cimbru, se acoperă cratița cu un capac și se servește tocănița (presărată cu pătrunjel tocat) cu smântână și mămăliguță caldă, alături.

TIPS-URI

1

Nu coaceți ardeii prea tare, ca să nu se ardă (înnegrească) și să se subțieze.

2

Tăiați legumele julienne, pentru că arată mai frumos în farfurie, decât mărunțite.

3

Puteți lăsa ardeii copți cu codițe și cotoare, dar atunci veți avea și semințele în farfurie și va fi cam neplăcut să scăpați de ele în timp ce mâncați.

4

Preparați mâncarea înăbușit, la foc mic.

5

Adăugați usturoiul la sfârșit, cu câteva minute înainte de a opri focul de la aragaz.

6

Pentru că mâncarea se va servi cu smântână, este bine să nu exagerați cu uleiul folosit pentru călit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti, cu smantana si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

09.07.2018, 14:07

Mulțumesc, Mimi!

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:50

Ce gustoasa!

RODIMUR 1

12.07.2018, 13:56

Da, Laura, a fost tare gustoasă...! Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai pane