Tocanita de cartofi, cu carne de porc

de vasimur in Porc, 14 Aug 2019 | 5076 vizualizari

 

Este o mâncare simplă, gustoasă, din puține ingrediente și care se face foarte repede și ușor. În varianta fără carne poate fi o mâncare delicioasă, în zilele de post! Vara putem să-i asociem o salată de roșii și castraveți (sau numai de castraveți) sau de varză proaspătă iar iarna, murături asortate.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi mai mari
  • 1 ceapă mare
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 rădăcină morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ardei gras galben sau verde
  • 1 ardei capia roșu
  • 1-2 roșii proaspete (sau pulpă de roșie, conservată)
  • 3-4 linguri de ulei pentru sotat legumele
  • 200-250 g carne de porc (cotlet, ceafă, pulpă...)
  • amestec de ierburi și boia, după gust
  • amestec de ierburi și mărar, după gust
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi, cu carne de porc:

Curățăm ceapa, usturoiul și legumele (ardeii, rădăcinoasele și cartofii) și le spălăm bine cu apă rece. De asemenea spălăm bine carnea și roșiile.

Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne) iar rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) le dăm prin răzătoarea mare. Roșiile le tăiem cubulețe nu prea mari, la fel și carnea și cartofii.

Turnăm suficient ulei (3-4 linguri) într-o tigaie și-l încingem bine. Sotăm împreună legumele, mai întâi punem ceapa și o lăsăm până ce se inmoaie, vreo 3 minute, după aceea adăugăm ardeii, lăsăm 2-3 minute și la urmă rădăcinoasele, tot așa, vreo 3 minute. Când sunt gata adăugăm roșiile și lăsăm până ce scade puțin zeama lăsată de ele, nu mai mult de 5 minute.

În acest moment adăugăm carnea și lăsăm doar până ce se albește puțin. Eu am folosit cotlet de porc dezosat.

Adăugăm cartofii și punem apă doar cât să-i cuprindă (2-3 căni cu apă!). Punem capacul la tigaie și lăsăm să fiarbă înăbușit, la foc potrivit, cam 20-25 minute. Oprim focul și asezonăm cu sare, piper măcinat și condimentele preferate. Iar pentru un plus de savoare, în acest momet adăugăm și usturoiul pisat! Eu am folosit un amestec de ierburi și boia și un amestec de ierburi și mărar, de la DELIKAT. Nu am mai pus verdeață de pătrunjel sau mărar, tocată mărunt dar dacă vă place, puteți s-o faceți.

Se servește caldă, cu murături, sau alături de salata preferată.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Tăiați cartofii și carnea cubulețe, cât de mari doriți.

2

Folosiți ce condimente vă place și tocănița va fi pe gustul dumneavoastră.

3

Puteți servi tocănița cu salată sau cu orice fel de murături.

4

Folosiți orice ierburi aromate vă place: oregano, chimen...

5

În loc de amestec de ierburi și boia de la DELIKAT, puteți folosi boia de ardei dulce/iute sau chilli, dacă doriți.

6

În loc de amestec de ierburi și mărar de la DELIKAT, puneți pătrunjel sau mărar proaspăt tocat, dacă vă place.

7

Merge bine și cu mixt de condimente Hot&Spicy!

8

Dacă nu aveți pătrunjel sau mărar proaspăt, atunci puteți folosi pătrunjel sau mărar uscat.

9

Dacă nu aveți roșii proaspete sau pulpă de roșii conservată, puteți folosi bulion sau suc de roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi, cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofi