Tocanita de cartofi cu chimen si costita afumata de porc

de mihaelar63 in Porc, 27 Apr 2020 | 2385 vizualizari

 

 Ultima mea isprava in bucatarie ,a fost sa ciobesc plita electrica. Timp de o saptamana pana s-a remediat problema, am fost nevoita sa  gatesc la Crok-pot , la Multicooker si la cuptor . Asa am ajuns sa fac tocanita la cuptor !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 600 gr costita afumata -de casa
  • 100 ml ulei
  • 4 cepe rosii
  • 2 foi dafin
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 lingura pasta ardei cu telina - de casa
  • 1 lingurita pasta iute de ardei - de casa
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 lingura rasa seminte chimen
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • sare
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu chimen si costita afumata de porc:

  1. Ceapa tocata se soteaza in ulei [ in Multicooker ] .
  2. Adugati pastele de ardei si boiaua rosie.
  3. Se pune costita spalata si portionata . Sarati usor .
  4. Turnati deasupra 1l apa fierbinte .Fierbeti 20 minute.
  5. Transferati totul intr-un vas de fonta .Puneti si caciulia de usturoi spalata si taiata in doua .
  6. Adugati cartofii curatati si taiati pe lung, piper, foi de dafin si seminte de chimen .
  7. Puneti capacul peste vasul de fonta si dati la cuptor timp de o ora .
  8. La servire presarati patrunjel verde tocat pentru prospetime .

Pofta buna !!

TIPS-URI

1

Serviti alaturi de tocanita cu cartofi si afumatura , muraturile preferate . Noi am avut varza murata .

2

Chimenul este un condiment pe placul meu . Este folosit in multe preparate in bucatria ungureasca .

3

Aici cateva informatii utile despre beneficiile consumului de chimen : https://viataverdeviu.ro/beneficii-surprinzatoare-ale-chimionului

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu chimen si costita afumata de porc" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din organe de miel cu mamaliguta