Tocanita de ciuperci

de VERONICA2607 in Mancaruri de post, 18 Feb 2012 | 5262 vizualizari

 

...mi se pare a fi cea mai buna reteta pentru zilele de post...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champinion albe
  • 2 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 50 ml ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • 1 cana apa
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura zahar
  • 1 legatura patrunjel
  •  mamaliguta  gata facuta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci:

    Asa harnici cum suntem...ne apucam de treaba..sa vedem ce-o sa iasa...:)...

Mamaliguta stiti voi cum s-o faceti....:)...la sfarsit vom avea nevoie de ea, sa fie calda oricum.

Pentru tocanita spalam ciupercile printr-un jet de apa rapid si le punem in strecuratoare la scurs. Cat stau la scurs, noi curatam ceapa si usturoiul.Ceapa o taiem jumatati si o punem in apa....prietenii stiu de ce....apoi luam ciupercile si le taiem astfel: prima data in jumatate si fiecare jumatate in feliute subtiri...sau cum doriti. Dupa ce am terminat de taiat ciupercile, taiem ceapa si usturoiul...punem la incins intr-o tigaie 50 ml ulei, cand s-a incins adugam ceapa taiata, la 2 minute adaugam si usturoiul. Cand acestea sunt calite adaugam ciupercile...in ele vom amesteca din cand in cand ... punem un praf de sare ... acum ciupercile o sa-si lase apa, lasam sa fiarba pana se evapora acea apa, apoi luam o cana cu apa(cam de 200 ml) si subtiem in ea 1 lingura generoasa de bulion. Amestecul il punem peste ciuperci si lasam la fiert....adaugam sare si piper dupa gust si zahar tot dupa gust( asa sa fie doar o tenta de dulce)....compozitia se lasa la fiert pana ce nu mai este lichid. Se ia de pe foc, se taie fin patrunjelul si se adauga in tocanita. Se serveste cu mamaliguta.

                                                                     POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

de la ciuperci am folosit si codita

2

zaharul este obtional...dar mie asa imi place...putin de tot dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii