Tocanita de ciuperci cu ardei copt

de Panacris in Mancaruri de post, 24 Apr 2020 | 5623 vizualizari

 

O mâncărică tare apreciată în CasaZmeilor, deși culmea e fără proteine din carne, doar din vegetale.
Ideală e cu ciuperci de pădure, dar în condițiile actuale, sunt bune și champignoanele 😉

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci proaspete cca. 1000 g,
  • Ceapă galbenă bucăți,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 4 fire,
  • Praz partea albă cca. 10 cm,
  • Ardei kapia 4 bucăți,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 250 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu ardei copt:

Ardeiul kapia se coace la foc rapid, pe flacăra aragazului sau în cuptor, apoi se pune într-un vas, se sărează și se acoperă. După cca. 20 minute se curăță de coajă și se toacă mărunt.

Toate aliaceele, ceapa galbenă, ceapa verde, prazul și usturoiul, se curăță apoi se toacă grosier, se pun la călit cu uleiul și puțină apă, acoperit la foc mic, cca. 10 minute.

Între timp se curăță ciupercile și se taie în sferturi.

Ardeiul gras se spală, curăță și toacă mărunt.

După ce amestecul de ceapă a devenit translucid, se adaugă cubulețele de ardei gras, ciupercile și ardeiul kapia copt. Se asezonează de sare, piper și boia, adaugă vinul cât să le acopere, apoi se lasă la gătit, neacoperit cca. 25 minute la foc mediu.

Tocăniță se servește fierbinte cu garnitura preferată, mămăliguță, piure, orez sau, de ce nu, pâine proaspătă.

 

Spor și poftă bună!  

TIPS-URI

1

Ideală e cu ciuperci de pădure, dar în condițiile actuale, sunt bune și champignoanele 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rahela Velicu 1

25.04.2020, 16:59

Rocsi 1

25.04.2020, 20:26

Ce faina este combinatia de ciuperci cu ardei copti! Am mai pregatit si eu si ne-a placut mult!

dantes 1

27.04.2020, 09:56

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu morcovi si ceapa