Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 11 Mai 2020 | 1199 vizualizari

 

  Ce frumusete de ciuperci maruntele si dragute. Ma gandeam ca as fi mancat o tocanita cu smantana ,dar nu clasica . Am ales chorizo picant si asezonare extra cu rozmarin .Bine ca am preparat doar atata . Daca era mai multa o topeam toata o singura data :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champignon mici
  • 200 gr chorizo picant
  • 50 gr ulei 50 gfr unt
  • 2 cepe verzi
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri faina alba
  • 1 pahar lapte
  • 1/2 pahar smantana grasa
  • 1 lingura de rozmarin tocat
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin:

  1. Se feliaza rondele chorizo , ceapa si usturoiul .
  2. Se trag la tigaia cu ulei si unt topit .
  3. Atentie ! Ceapa si usturoiul verde au tendinta sa se arda mai repede avand foile subtiri . Supraveghiati sotarea .
  4. Se pune faina alba si se amesteca .Sarati.
  5. Nu lasati sa se prajeasca ca al rantas . Se  pune laptele si ciupercile taiate fin .
  6.  Tot acum se pune rozmarinul tocat .
  7. Daca  sosul este prea gros , adugati putina apa .
  8. Dupa 5 minute se stinge focul se incorporeaza smantana in tocanita si se amesteca cu patrunjel verde.
  9. Aceasta tocanita poate fi servita cu mamaligute , orez sau paste .
  10. Simplu de tot !!!!

TIPS-URI

1

Atentie ! Ceapa si usturoiul verde au tendinta sa se arda mai repede avand foile subtiri . Supraveghiati sotarea .

2

Nu este nevoie de piper , gustul picant este dat de chorizo .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

13.05.2020, 19:39

Super faina tocanita, iar chorizo ii da un gust aparte!

Panacris 1

15.05.2020, 14:34

Bună idee. Dar eu fără chorizo, de data asta!

dantes 1

16.05.2020, 11:07

Buna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute