Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa in Mancaruri de legume, 15 Aug 2019 | 2017 vizualizari

 

Îmi place mult tocănița de ciuperci, iar de data aceasta am pregătit și un pilaf cu pipote, ca garnitură, a fost tare gustos așa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pilaf:
  • 2 l apă;
  • 500 g pipote;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • 1 ceapă albă;
  • 300 g orez;
  • 80 ml ulei;
  • 50 g rădăcină de țelină;
  • Pentru tocănița de ciuperci:
  • 500 g ciuperci Champignon proaspete;
  • 300 ml apă;
  • 60 ml ulei;
  • 1 lingură bulion;
  • 1 ceapă albă;
  • Sare, după gust;
  • Cateva fire de pătrunjel și de mărar, proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote:

 

Tocănița de ciuperci este gata repede, așadar o vom găti la urmă.

 Vom începe cu supa de pipote pentru pilaf. Se spală și se curăță legumele, apoi se taie o ceapă pe jumătate, morcovul, rondele, iar ardeiul gras, în bucăți mai mari.

Se spală pipotele și se pun la fiert într-o oală cu 2 l de apă, se culege spuma, iar după ce s-a limpezit, se adauga legumele tăiate grosier. Eu am adăugat și o bucată mică de țelină (atunci când fac salată de țelină, bucățile pe care nu le mai pot răzui, le păstrez la frigider pentru supe). Se condimentează după gust. Supa este gata în aprox 50 min (trebuie să fiarbă bine pipotele).

 În continuare, se pregătește pilaful. Se spală orezul în mai multe ape, apoi se așază orezul într-o crăticioară în care am pus un strat subțire de ulei (aprox 80 ml). Se toarnă supa pregătită anterior, dar fără legume, apoi se adaugă și pipotele. Supa ar trebui sa acopere orezul de grosimea a trei degete. Se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.

 La urmă, se pregătește tocănița de ciuperci:

Se curăță ciupercile de pieliță și se spală delicat (unii nu le spală, eu prefer să le spăl). Piciorușele nu se aruncă, ci se feliază și ele odată cu ciupercile.

Se curăță celalaltă ceapă, se toacă mărunt și se călește într-o cratiță cu puțin ulei încins (aprox 60 ml) până se topește puțin, apoi se adaugă o cană cu apă.

Când apa fierbe, se adaugă ciupercile și se condimentează, după gust.

După ce scade apa la jumatate, se adaugă o lingură cu bulion, se mai lasă puțin să fiarbă, apoi se ia focul. Se decorează cu pătrunjel și mărar, proaspete, tocate mărunt.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: 1 h 20 min

Porții: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/tocanita-de-ciuperci-cu-pilaf-si-pipote.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (14)

Ancutsa 1

23.08.2019, 20:11

Multumesc, domnule Dante!

Rahela Velicu 1

09.09.2019, 23:37

Ancutsa 1

11.09.2019, 22:35

Rahela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu spanac si ou