Tocanita de curcan cu ardei kapia

de mirela0911 in Curcan, 8 Dec 2021 | 4823 vizualizari

 

Este o idee grozava pentru masa de pranz, mai ales daca iti place carnea de curcan.

 

INGREDIENTE

  • 3 lg ulei de floarea soarelui
  • 700 g piept de curcan
  • 3 ardei kapia de culori diferite
  • 1 ceapa alba mare
  • sare, piper dupa gust
  • crengute de cimbru
  • 2 lg rase de faina
  • 2 lg smantana
  • piure de cartofi sau paste pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan cu ardei kapia:

Se spala carnea de curcan si se taie in bucatele potrivite spre mici.

Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se adauga carnea de curcan. Se caleste pana devine carnea alba si se rumeneste usor. Se scoate carnea pe o farfurie si se lasa deoparte.

Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune in cratita in care se mai adauga 2 lg de ulei si se caleste pana devine usor translucida. Intre timp se taie ardeiul kapia cubulete mici. Cand este calita ceapa se pune ardeiul si se amesteca bine totul. Se lasa 5 minute impreuna apoi se pune carnea. Se toarna apa cat sa treaca usor peste carne, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se pune cimbrul si se lasa sa fiarba impreuna pana cand carnea este bine facuta.

Intr-un bol se dizolva faina cu putina apa apoi se toarna peste carne. Se amesteca repede si se fierbe usor pana incepe sa se ingroase putin, nu foarte mult. Eventual se toarna amestecul de faina cu apa treptat, nu tot odata. La final se pune smantana, se amesteca si se lasa sa mai dea 2-3 clocote.

Se serveste alaturi de un piure de cartofi sau paste fainoase, dupa plac, asezonata cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne si sos cu legume