Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 29 Aug 2021 | 2734 vizualizari

 

Rețete de suflet
Printre bunătățile preparate din dovlecei în acest anotimp, a fost și tocănița aceasta, pe care am servit-o cu cartofi natur. A fost o bunătate, o mâncare excelentă din legume, ușoară, savuroasă și chiar de post, dacă este cazul.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2-3 roșii
  • 3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1-2 cepe galbene
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 40-50 ml de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 7-8 cartofi roz
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur:

Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor, până ce devine transparentă, în ulei suficient și la foc mic.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii și păstârnacul) se spală, se taie rondele și se adaugă în tigaia cu ceapa călită, unde se prepară la foc mic, înăbușit, până ce se înmoaie ușor.

Se spală ardeii grași, se curăță de semințe și de cotoare, se taie julienne și se adaugă în tigaia cu celelalte legume călite. Se prepară la foc mic înăbușit, timp de 6-7 minute.

Se spală dovleceii, se taie cubulețe (cu tot cu coajă) și se adaugă în crăticioara cu legumele călite, Se acoperă cu apă caldă și se lasă la foc mic, timp de 10 minute.

Între timp se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu sare. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Se spală roșiile, se taie în sferturi și se adaugă în crăticioară, pentru încă 5 minute.

La urmă se adaugă usturoiul curățat, spălat și feliat în prealabil.

După încă 5 minute, la foc înăbușit, se condimentează tocănița cu sare și piper.

Pentru servit, se pun cartofii fierți și strecurați în mijlocul farfuriei și de jur împrejur, tocăniță de dovlecei. Se presară pătrunjel tocat, iar cine dorește, poate pune peste cartofii fierbiți, 2-3 feliuțe de unt. Se servește imediat.

 

TIPS-URI

1

Alegeți dovlecei tineri și subțiri, pentru că cei mari au semințe.

2

Alegeți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert, ci își păstrează forma.

3

Pregătiți legumele din timp, pentru ca prepararea tocăniței să fie rapidă.

4

Tăiați legumele în bucăți mari, ca să nu se sfărâme la fiert.

5

Preparați tocănița la foc mic, înăbușit, dar nu depășiți momentul pătrunderii lor, ca să nu se terciuiască. În farfurie, legumele arată mai bine și mai apetisant, dacă-și păstrează forma.

6

Puteți adăuga 1-2 feliuțe de unt (dacă nu faceți tocănița de post) deasupra cartofilor fierbinți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi in straturi