Tocanita de hribi cu smantana

de gaby_duceag in Mancaruri de legume, 28 Feb 2013 | 12084 vizualizari

 

Cand m-am casatorit ii spuneam cateodata sotului ca vreau sa prepar ciuperci/bureti, si-mi spunea sa nu fac ca lui nu ii prea plac.
Ma credeti ca acum tocanita de bureti este una dintre preferatele casei?
O fac buna, ma! :))
Nu-mi plac mancarurile ingrosate cu faina, apelez la aceasta metoda doar cand chiar nu am o alta mai buna la indemana dar prefer ingrosarea sosului cu ou si smantana.
Macar o data sa incercati tocanita asta de hribi/ciuperci, pentru ca puteti inlocui hribii si cu galbiori, vinetele, etc....
De data asta preparand-o cu hribi i-am preferat taiati in bucati marisoare , dar de obicei ii dau prin robot, fara a-i marunti insa prea tare sau a-i face pasta. O sa atasez si o poza mai veche retetei, preparata cu mai multe feluri de ciuperci, sa vedeti cum arata cand ii dau prin robot

 

INGREDIENTE

  • 5-600 gr hribi fierti
  • 1/2 cepe
  • o lingura pasta tomate
  • un ou
  • 200 ml smantana cu continut ridicat de grasime
  • 30 m ulei
  • 100 ml apa
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de hribi cu smantana:

Pune uleiul la incins intr-o tigaie.
Ceapa curat-o si tai-o julien (sau toac-o).
Lasa ceapa la calit apoi adauga ciupercile taiate sau tocate si caleste-le impreuna inca 10 minute amestecand.
Adauga apa si lasa la foc mediu aproximativ 20 minute. Daca este cazul mai adauga cate putina apa, trebuie sa fiarba suficient timp sa se prepare ceapa.Cand apa s-a evaporat aproape total adauga pasta de tomate si omogenizeaza.
Intr-un bol bate oul cu furculita si adauga smantana.
Toarna amestecul peste hribi  amestecand usor, potriveste gustul de sare si piper si adauga usturoiul pisat.
Lasa sa dea doua , trei clocote si opreste focul.
Serveste NEAPARAT cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de hribi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de hribi cu legume