Tocanita de naut

de Toamna07 in Mancaruri de post, 27 Noi 2013 | 11996 vizualizari

 

Pentru Postul Craciunului va dau o prima idee de a pregati o tocanita simpla si in acelasi timp consistenta,sanatoasa,condimentata,dar plina de savoare prin ingredientele folosite !:)

 

INGREDIENTE

  • 800 g naut fiert si scurs
  • 1 ardei gras / kapia rosu
  • 1 ardei gras/kapia verde
  • 1 ceapa
  • 400 g rosii cuburi
  • 1/2 lingurita paprika afumata
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • patrunjel
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de naut:

Fierbem boabele de naut : pentru fiecare cana de boabe adaugam 3 cani de apa.Punem pe foc mediu in jur de 80 de minute pentru ca boabele sa fie fierte optim. Eu am folosit oala minune si am scurtat timpul de fierbere.

Tocam ceapa si o calim in 3-4 linguri de ulei pana devine translucida.Pe foc mic urmeaza sa adaugam ardeiul taiat in fasii subtirii.Amestecam si lasam sa se inmoaie putin cu capacul pus.

Punem rosiile,cimbru uscat si paprika afumata pentru aroma deosebita.Acum, adaugam in cratita si nautul fiert si scurs care este foarte sanatos.:)Daca este nevoie puteti adauga si putina apa de unde a fiert nautul!

Prin continutul ridicat de fibre scade colesterol si impiedica acumularea de zahar din sange !

Asezonam cu sare si piper.Lasam sa se imprietenesca cu celelalte ingrediente cam 5 minute si dam la o parte de pe foc. Presaram patrunjel tocat.

Pofta buna si post usor !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de naut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mâncare de ștevie cu orez