Tocanita de porc cu ciuperci

de lia maria in Porc, 18 Feb 2012 | 5516 vizualizari

 

O mancarica delicioasa, satioasa, cu o aroma deosebita data si de vasul in care se fierbe, la foc mic, vreme de cateva ceasuri bune !

 

INGREDIENTE

 

  • 500g bucati carne de porc
  • 500g ciuperci proaspete
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 morcov
  • 6 catei de usturoi
  • 100ml  pasata de rosii
  • 8-10 rosii sherry
  • 1 legatura Frunze patrunjel
  • 1 lingura ulei
  • Sare
  • Piper
  • Cartofi fierti in coaja pt servit

 

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu ciuperci:

Curatam ceapa, morcovul si usturoiul si le spalam. Spalam si bucatile de carne, ciupercile si ardeiul. Tocam ceapa, maruntim ardeiul si le calim in ulei, cam 5 minute la foc mic. Intre timp dam morcovul pe razatoarea mica. Adaugam peste ceapa, bucatile de carne si morcovul ras si asezonam. Le lasam la calit, amestecand din cand in cand, cam 10’, pana-si schimba culoarea. Intre timp taiem ciupercile si usturoil in felii.

In vasul de lut pregatit din timp, punem ciupercile  jumatate din usturoi, deasupra rasturnam tocanita, iar deasupra restul de usturoi. Adaugam pasta de rosii, cateva Frunze tocate te patrunjel si rosiile sherryene. Punem capacul si dam la cuptor pentru 60’, apoi dam jos capacul si lasam in continuare inca 60’, pana carnea este bine patrunsa si sosul este aproape in intregime evaporat.

Intre timp, curatam cartofii fierti si raciti, de coaja, ii taiem in jumatate si cu lingurita sau ustensila speciala, ii scobim.

Servim tocanita in doua moduri: pusa in cartofi, cu frunze de patrunjel presarate deasupra si felii de gogosar murat si/sau deasupra bucatelelor de cartofi (rezultate dupa scobire) si la fel cu felii de gogosar murat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

irena 1

22.02.2012, 17:36

Delicios !!!

lia maria 1

23.02.2012, 09:44

mamaeelena
mirela
horea
irena va multumesc tuturor pentru aprecieri

mihaelar63 1

16.05.2012, 10:53

Ce bunatate
Si ce frumos prezentata
Marca Lia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu legume