Tocanita de purcel cu praz si usturoi

de mihaelar63 in Porc, 17 Feb 2021 | 1992 vizualizari

 

 Mi-a venit dorul de o tocanita cu mamaliguta. Bineinteles ca a fost delicioasa cu muraturi asortate langa ea !!!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne purcel -de casa
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 4 catei usturoi
  • 1 bucata praz
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri pasata ardei cu telina -de casa
  • 1 lingura cu varf de faina alba
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • patrunjel vere
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de purcel cu praz si usturoi:

  1. Carnea de purcel se taie cuburi.
  2. Usturoiul se feliaza fin . Prazul se taie marunt .
  3. Sotati prazul si usturoiul in ulei .
  4. Adaugati carnea  de purcel pana cand devine albicioasa .
  5. Puneti pasata de rosii si faina . Sarati si amestecati .
  6. Imediat se toarna incet  1 l apa si se amesteca .
  7. Condimentati cu cimbru  foaie de dafin si piper. Adugati pasta de ardei .
  8. Fierbeti la foc mic inabusit pana cand carnea este patrunsa .
  9. Supravegheati fierberea si mai adugati apa daca este nevoie .
  10. Daca doriti sa obtineti un sos mai gros , ridicati capacul si mariti intensitatea fierberii pana ajungeti la rezultatul dorit .Gustati si piparati/sarati daca mai este nevoie .
  11. La servire presarati frunzulite de patrunjel proaspat , pentru prospetime .
  12. Serrviti tocanita de purcel cu garnitura preferata .Noi am avut mamaliguta .

TIPS-URI

1

Serrviti tocanita de purcel cu garnitura preferata si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de purcel cu praz si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi, cu carne de porc