Tocanita de vitel cu condimente orientale

de mihaelar63 in Vita, 17 Mai 2020 | 3655 vizualizari

 

  Tocanita mea de vitel a capatat  noi arome si gusturi cu ajutorul condimentelor orientale .Sunt condimente orientale care-mi plac si le-am adoptat imediat .  Probabil si pentru ca am facut cunostinta cu ele direct in tara lor de origine . Printre preferatele mele sunt Zaatarul  [ aici informatii :https://www.paradisulverde.com/blog/zatar-condimetul-care-trezeste-mintea-si-intareste-corpul/]si ras el hanout[ aici  informatii : https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/ ]
 Aceste amestecuri de condimente sunt bine echilibrate si benefice  pentru sanatate .
 Pentru aceasta retetea m-am inspirat de la chef Yotam Ottolenghi . Bineinteles ca el a folosit in loc de patrunjel  coriandru verde . Eu ma retragspre patrunjel in acest caz :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 100 gr ulei masline
  • 3 cepe
  • 1 foaie de dafin-din dafinul din geam
  • 1 lingura zaatar
  • 11 lingura ras el hanout
  • 1 lingurita pasta ardei iute - facuta acasa
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 pahar pasata de rosii
  • 2 linguri faina -optional
  • patrunjel verde
  • sare
  • orez pentru garnitura
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel cu condimente orientale:

  1.  Carnea de vitel se  portioneaza in cuburi.
  2. Ceapa se taie cubulete. Nu este necesar sa fie taiata prea marunt . La fierberea indelungata  ceapa se va ,, topi " si va forma un sos gustos .
  3. Intai se soteaza   ceapa in ulei incins  pana devine sticloasa .
  4. Adaugati cuburile de carne .
  5. Cand carnea incepe sa se albeasca se pune sare , boia , ardei iute , zaatar si ras el hanout .
  6. Daca va place sa obtineti mai mult sos , in acest moment puneti si putina faina .
  7. Eu asa am procedat , pentru ca deja mancarica mea mirosea fenomenal de bine .
  8. Amestecati 2 minute si stingeti cu pasata de rosii .
  9. Amestecati din nou cateva minute cu grija si turnati apa cat sa acopere bine carnea .
  10. Continuati fierberea la foc domol pana carnea devine moale . Eu am fiert cam 90 minute .
  11. Daca este nevoie din cand in cand completati cu apa .
  12. Cand este gata tocanita se gusta si se sareaza daca mai este cazul .
  13. Adugati patrunjel verde si serviti cu garnitura preferata .Noi am avut orez .
  14.     Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Ceapa se taie cubulete. Nu este necesar sa fie taiata prea marunt . La fierberea indelungata ceapa se va ,, topi " si va forma un sos gustos .

2

Intrebat la ce foloseste ras el hanout , chef Hadad a raspuns: ,, La tot "

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel cu condimente orientale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Panacris 1

18.05.2020, 19:36

Pfffff, eu aș savura sos-ul ăla delicios cu o țâră de pâine din aia turcească sau cu mălai, sau nu mai contează ce fel, dar să fie un coltuc de pâine! Savurosss!

Rocsi 1

18.05.2020, 20:20

Ce fain s-a facut sosul, ce consistent este! Bravo, ti-a iesit o tocanita grozava!

Gherca Daniela 1

23.05.2020, 09:11

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Limba de vita in sos