Tocanita din piept de pui, cu rosii cherry si busuioc

de mihaelar63 in Pui, 6 Dec 2021 | 3847 vizualizari

 

  Mi-a venit pofta de tocanita de pui . Dar sa se preare si reped e. Sincer sa va spun eu nu mananc pielea de pui , asa ca ideal este sa folosesc pieptul  acestuia .
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept pui
  • 500 gr rosii cherry
  • 100 ml ulei
  • 2 ardei kapia
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita boia dulce ardei
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri busuioc verde tocat [ al meu era in floare ]
  • sare
  • 2 ardei iuti
  • faina de malai pentru mamaliga
  • mnuratura preferata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din piept de pui, cu rosii cherry si busuioc:

  1.  Legumele se curata si se maruntesc .
  2. Sotati legumele in ulei .
  3. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune pieptul de pui taiat marunt .
  4.   Puneti boia si amestecati . Imediat se pune apa cat sa acopere carnea si se fierbe inabusit jumatate de ora .
  5. Rosiile cherry se pun la sfarsit . Le puteti taia jumatati sau sa le increstati usor sa elibereze din suc in  timpul ultimului clocot .
  6.  Daca este nevoie mai completati cu putina apa .
  7.  La sfarsit se condimenteaza cu piper .
  8. Puneti verdeturile tocate  , amestecati si opriti focul .
  9.  Noi am servit aceasta tocanita cu mamaliguta , ardei8 iute si ardei umpluti cu varza acra.
  10.    Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Puteti folosisi alte bucati de carne de la pui .sau curcan .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din piept de pui, cu rosii cherry si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui dulce acrisor