Tocanita picanta de soia

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 6 Mar 2010 | 6261 vizualizari

 

prima data am mancat aceast fel de tocanita facuta intr-un cuptor de paine , mi-a placut mult reteta si de atunci o prepar , dar pe aragaz ,in fiecare post .

 

INGREDIENTE

  •  200 gr soia cuburi
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei rosu mic
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura pasta ardei
  • 1 lingurita boia
  • 3 foi dafin
  • oregano
  • piper 
  • busuioc
  • piper
  • sare
  • 1 lingura faina alba
  • 150 ml suc rosii
  • codite de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita picanta de soia:

  1. legumele se curata si se spala
  2. ceapa si  ardeii se taie cubulete si se prajesc 1-2 minute in ulei .
  3. se adauga pasta de ardei , boiaua usturoiul maruntit si soia cubulete .
  4. se pun 3 cani de apa , sare , foi de dafin, oregano si busuioc .[ am avut doar uscate ]. daca aveti oregano si busuioc verde le puneti doar la sfarsit .
  5. fierbeti la foc potrivit 30 min . pana soia este moale si fiarta .
  6. amestecati faina cu sucul de rosii , diluati cu putina apa si adaugati la tocanita  amestecand usor cu grija sa nu se prinda .
  7. dati gust cu sare daca mai este necesar , piper si presarati si coditele de ceapa verde.
  8. serviti cu garnitura preferata :mamaliguta , cartofi, orez.

TIPS-URI

1

cautati  soia care are specificat pe ambalaj ca nu a fost modificata genetic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita picanta de soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Dana Cristea - pusikmea 1

07.03.2010, 07:09

tocanita asta o mancam la mama, toata copilaria am tinut post, acum insa nu mai tin din pacate...nu mai am ambitie
f bine arata, imi aduc aminte cat era de buna

nana 1

07.03.2010, 12:07

mmmm... bun bun... .si eu o sa fac ; si bunica mea obisnuia sa faca mancare in cuptorul de paine si era foarte bun....... si esti si din Campia Turzii, de aici de pe aproape

mihaelar63 1

07.03.2010, 22:11

nana , doar de 5 ani locuiesc aici , 30 am fost clujeanca ,11 in Salaj , Zimbor unde erau parintii cu serviciul .bunici aveam in Cojocna si Horoatul-Crasnei Salaj .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post