Tocanita siciliana cu vinete

de ala_oancea in Mancaruri de post, 10 Mai 2009 | 13413 vizualizari

 

Reteta din cartea "cu Jamie in Italia". Usoara si aromata.

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 2 vinete mari, taiate bucatele
  • 1 lingurita cu varf oregano uscat
  • sare, piper
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 4 catei de usturoi taiati felii
  • 1 legatura mica de patrunjel proaspat
  • 2 linguri capere sarate, spalate, inmuiate si scurse
  • 1 mana masline verzi fara samburi
  • 5 rosii decojite si taiate bucati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita siciliana cu vinete:

Se prajesc vinetele in ulei de masline, adaugand oregano. Dupa ce vinetele s-au inmuiat usor adaugati ceapa, usturoiul si patrunjelul. Daca vi se pare prea uscat mai puteti adauga ulei de masline. Adaugati apoi caperele si maslinele, iar la final rosiile. Se lasa la fiert, acoperit, la foc mic aproximativ 15 minute. Se serveste presarata cu frunze de patrunjel tocate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita siciliana cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Swanheart 1

13.10.2009, 19:46

E clar ce vom manca si noi, maine! Imi plac mult vinetele taiate rondele si facute pe tigaie grill, cu mujdei de usturoi si iaurt, si astfel mi-am propus sa le fac maine. Insa se intrevede o schimbare de plan, si vor deveni tocanita. . Fara capere si masline, insa.

ala_oancea 1

13.10.2009, 21:12

Si mie imi plac tare mult vinetele Si asta este o reteta usurica si foarte gustoasa. Merge si fara capere si masline. Sa aveti pofta buna

Bya Ralu 1

09.05.2012, 22:49

arata tare bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete pane a la Rocsi_1612