Tochitura cu arome asiatice

de papabundetot in Porc, 24 Aug 2013 | 2940 vizualizari

 

Pentru cei care au mancat deja mancaruri facute de mine,sau pentru cei care gatesc dupa retetele mele,nu mai e cred o surpriza faptul ca pentru mine singurele reguli valabile in bucatarie sunt regulile mele in rest…:)

Am o imaginatie bogata cand vine voba de a combina arome si alimente si pentru ca planificasem o mamaliguta cu tochitura am zis sa nu fie ceva banal si obisnuit ci sa ii adaug o amprenta a mea si bine am facut pentru ca rezultatul final a fost deosebit de gustos.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 300 gr pulpa de porc
  • 4 felii bacon
  • carnat afumat
  • apa de flori de portocal
  • fulgi de ardei iute
  • curry,
  • sos soia
  • zahar
  • crema de otet balsamic
  • usturoi
  • malai,
  • ulei de masline,
  • unt pentru mamaliga
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura cu arome asiatice:

Am pus carnea la marinat in apa de flori de portocal,sos soia,crema de otet balsamic,fulgii de ardei,curry si am lasat-o asa cam o ora. Apoi am taiat baconul cubulete mici si l-am pus intr-o tigaie la foc cu putin ulei de susan si l-am prajit pana a devenit crocant,l-am scos apoi deoparte,am adaugat carnea de porc in tigaie,impreuna cu usturoiul si putin din marinata in care a stat si am lasat-o la foc mic la inceput pentru a se patrunde bine si pentru a se inmuia,am adaugat si zaharul,apoi  am dat focul mai tare pentru a capata si o culoare frumoasa si pentru a se carameliza putin.Spre final am adaugat si cateva felii de carnat afumat de casa care s-au prajit si ele cu carnea.

Intr-un ceaun am pus apa la foc impreuna cu 50 gr unt si o lingura de ulei de masline,si am facut o mamaliga pentru tochitura.

Am servit tochitura asiatica cu mamaliguta si mujdei de usturoi cu toppoing de bacon  ,aproape la fel cum o stiam doar ca,carnea astfel marinata a devenit chiar delicioasa ceea ce in viziunea mea  e greu sa spui asta despre o carne de porc…este doar parerea mea:)

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura cu arome asiatice" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

Denissa 1

24.08.2013, 21:49

Place, place

Merisor 1

24.08.2013, 22:14

Pfoaa, ce pofta mi-ai facut, mai ales cu mamaliguta aia!

alilianaa 1

24.08.2013, 22:29

arata de-ti vine sa o mananci

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tochitura a la Motan