Tochitura din organe de porc

de Julie in Porc, 21 Iul 2010 | 39441 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  rinichi
  • ficat
  • inima
  • pulpa de porc
  • sare,vegeta,piper,cimbru, boia dulce si iute
  • 4-5  linguri suc de rosii
  • 4-5  catei de usturoi
  • o ceapa
  • o jumatate cana cu vin rosu ,sec
  • o jumatate cana cu supa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura din organe de porc:

Organe si pulpa de porc folosim cate vrem si de care avem preferinta.

Dupa ce am spalat si am lasat sa se scurga bine organele si carnea de porc, le vom toca in cuburi mici.

Intr-o tigaie cu cateva linguri ulei (sau untura )punem ceapa tocata  marunt apoi  carnea si organele. Saram si piperam dupa gust. Lasam la prajit amestecand din cand in cand. Cand s-au inmuiat putin, punem o jumatate de cana cu supa,  sau apa calda, usturoiul pisat, punem capacul si lasam la fiert. Spre sfarsit adaugam vinul,sucul de rosii, boia dulce si iute, cimbru. Mai lasam 5 minute pe foc si gata.

 Langa tochitura-  "... va aburi nesmintit o mamaliga, haiduceasca, vartoasa,
tiparita pe ceaun, mestecata pana la ruptul facaletului de unul care nu osteneste lesne,
 si va spuma subtire intr-o ulcica un vin rosu gros, adevarat sange al pamantului
...."asa cum ne recomanda si Octavian  Stoica!

Si... de ce nu?  peste mamaliga un ou ochi frumusel , presarat cu branza rasa ,din belsug. Alaturi merg foarte bine si niste castraveciori murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura din organe de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Julie 1

22.07.2010, 23:34

Vine,vine! si portia ta ,Tavi!

mena29 1

23.07.2010, 23:08

Julie 1

24.07.2010, 10:09

Mena,am inteles! Acum vine si portia ta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu mamaliguta, ou si telemea