Tofu in sos de carne tocata

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 2 Feb 2016 | 2424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 100 grame carne tocata de vita bio cu maxim 10% grasime
  • 1/2 lingurita mix 5 condimente chinezesti
  • 1 catel mai mare de usturoi
  • 1 bucata de ghimbir de 2 cm
  • 1/2 cub concentrat de vita bio
  • 1/2 lingura amidon din porumb
  • 75 grame black bean sauce (se gaseste in magazinele cu specific asiatic sau la sectiunea Produse internationale a marilor supermarketuri)
  • sos picant (e am folosit Sriracha)
  • sos de soia
  • 240 grame orez fiert pt servit
  • 175 grame tofu
  • 100 grame mazare congelata
  • 1 fir ceapa verde
  • 1/2 chili
  • lime
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tofu in sos de carne tocata:

Se gateste carnea tocata intr-un wok, la foc mediu, impreuna cu mixul de condimente si putina sare si putin piper, timp de 15 minute, amestecand frecvent.

Se curata de coaja ghimbirul si usturoiul si se toaca marunt. Se adauga peste carne, impreuna cu cubul concentrat, amidonul din porumb, black bean sauce si 1/2 lingura din sosul picant si cel de soia. Se adauga 250 ml apa si se lasa la fiert 30 de minute, pana se ingroasa. 

Se taie tofu n cuburi de 1 cm si se fierbe in apa fierbinte 4 minute, impreuna cu mazarea. Se scurg si se adauga in sos. Se mai adauga sos de soia daca mai este nevoie de sare. 

Se serveste cu orez alb gatit si presarat cu rondele de ceapa verde, chili si felii de lime, plus sos picant dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tofu in sos de carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui prajit