Ton fript pe pat de legume

de vasy16 in Ton, 31 Mar 2015 | 4338 vizualizari

 

Cam demult timp imi doream sa fac mancarea asta si tot amanam de pe o zi pe alta.Sotul meu e cam mofturos la mancare asa ca m-am decis sa-i fac o surpriza astazi.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de ton proaspat(aproximativ 80-100 grame fiecare)
  • 2 catei de usturoi
  • o ceapa mediana
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • 100 gr rosii tocate(eu am folosit de conserva)
  • sare
  • chimen praf(cui ii place)
  • rozmarin proaspat
  • oregano proaspat
  • un cubulet knor gust de peste
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • un pahar de apa
  • un varf de lingura zahar(pentru a lua aciditatea rosiilor)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ton fript pe pat de legume:

Taiem feliile de ton in doua si le dam cu un pic de sare pe fiecare parte si lasam deoparte pentru ca sarea sa intre in peste.Curatam usturoiul,ceapa si ardeiul si feliem totul a la julien.Punem tigaia cu uleiul la incalzit.Adaugam usturoiul feliat si lasam sa se prajeasca un pic fara sa se arda dupa care retetam cu ceapa si cu ardeiul.Lasam vreo 2-3 minute la inabusit dupa care adaugam rosiile,zaharul,cubuletul de knor,sarea,rozmarinul,oregano,chimenul si apa.Lasam sa fiarba totul la foc lent pana cand scade apa si raman legumele cu un pic de sos gros.In ultimul moment se frige pestele in tigaie aproximati 3-4 minute,nu mai mult pentru ca tonul e foarte sec(eu am folosit plita electrica cu doua picaturi de ulei ca sa nu se lipeasca).Am pus in mijlocul farfuriei cateva linguri din sosul cu legume si deasupra tonul si am ornat cu o frunzulita de oregano

Daca ti-a placut reteta noastra "Ton fript pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tuna sandwich