Tort aniversar 2 ani de bucataras

de Adele in Dulciuri, 19 Mar 2016 | 4237 vizualizari

 

Si cum in ziua de luni nu am timp sa petrec cu voi aceasta frumoasa aniversare, mi-am permis sa anticipez putin, macar sa va ofer ceva dulce.
Si iata cum timpul a zburat parca mai ieri treceam timida pragul acestei case virtuale, unde am intalnit o familie cu oameni minunati, unul si unul, fiecare cu ceva special si frumos, locul in care imi regasesc zambetul curat si voia buna... Va multumesc pentru tot si la cati mai multi ani frumosi si veseli impreuna :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu faina
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema chantilly:
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • coaja de portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri amidon de porumb sau faina de grau
  • 30 g unt
  • 100 gr frisca lichida
  • 300 gr de capsuni
  • 5 linguri cu gem de capsuni
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar 2 ani de bucataras:

Pentru inceput se pregateste blatul, se separa ouale, galbenusurile si albusurile in doua vase, dupa care se mixeaza cu praf de sare albusurile pana devin spuma, se mixeaza si galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spumoase si isi schimba culoarea (aproximativ 10 min), se incorporeaza faina si praful de copt, vanilie dupa gust, se incorporeaza albusrile spuma in compozitia obtinuta, cu ajutorul unei palete se amesteca usor de josin sus pana devine totul omogen.

Se pune intr-o tava rotunda (diametrul 20) tapetata bine si se da la cuptor la 180° pentru 30-35 minute, pentru siguranta se face proba cu scobitoarea, avand grija sa nu se deschida cuptorul in primele 15 minute. Blatul se lasa la racit.

Crema chantilly: este combinata dintre crema de pastiserie si frisca, se incepe prin a pune laptele pe foc cu coaja de portocala (sau lamaie) se lasa la foc mic. Intr-un vas se mixeaza ouale cu zahr si vanilie, dupa care se pune si amidonul de porumb sau faina.

Seia putin lapte cald, care intre timp se da la o parte, se toarna putin peste compozitia de ou si se amesteca energic, dupa care se toarna in oala si se da din nou la foc, se amesteca pana cand se obtine consistenta dorita, se scot cojile de portocale si crema se pune la racit intr-un castron. Cand se raceste forte bine se amesteca cu frisca usor mixata.

Capsunile se spala bine se curata de frunze si codite si se taie in doua, dupa care in felii subtiri.

Asamblare:

Blatul racit se taie in 3 parti, se aseaza prima parte direct pe platou, se pune un strat de gem de capsuni si pe margini capsunile taiate se aseaza in cerc, in mijloc se pune crema, se aseaza a doua foaie de blat, se procedeaza la fel, se pune ultima foaie se acopera cu crema ramasa, dupa care se lasa la racit cateva minute. Se imbraca in frisca si se decoreaza dupa gust.

Se lasa la rece cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar 2 ani de bucataras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

Adele 1

22.03.2016, 08:10

Multumesc Gaby cu drag

Criss 1

14.01.2019, 18:22

Ancutsa 1

19.03.2021, 17:01

Frumos si gustos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort ''22''