Tort aniversar de ciocolata

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 31 Ian 2015 | 3052 vizualizari

 

Cum pe 27 ianuarie am implit frumoasa varsta de 24 ani nu putea lipsi traditionalul TORT ! Dar cum nu am avut timp indelungat sa stau sa-l dichisesc cum vreau l-am facut mai simplu dar foarte gustos !

 

INGREDIENTE

  • Pt blat
  • 4 oua
  • 260 g faina
  • 260 g zahar
  • 50 g apa
  • 1 praf copt
  • 4 linguri cacao
  • Crema.
  • 500 ml frisca lichida
  • 600 g ciocolata neagra sau cu lapte
  • 250 g frisca ornat
  • bilute decorative
  • 200 g dulceata de visine sau marmelada
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar de ciocolata:

Pt blat.

Intr-un vas  batem  cele 4 oua cu zaharul pana ce acesta se topeste si isi dubleaza volumul.

Adaugam apoi faina si  mixam cu mixerul la prima viteza, adaugam apa  si continuam sa mixam.

Cacaua o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie si mixam pana ce aceasta se incorporeaza bine !

Intr-o tava de 26 cm  acoperita cu hartie de copt si bordurile unse cu unt, am rasturnat compozitia si am lasat-o la cuptor preincalzit pt  circa 50 min la  foc potrivit .Se face testul cu scobitoarea .Apoi odata copt se lasa la rece . Eu l-am  preparat cu o zi inainte pt a-l putea taia mai bine,

Crema

Intr-o  cratita turnam   500ml  frisca si ciocolata si o topim la foc mic, 

Dupa  ce aceasta s-a topit o lasam la rece pt cateva ore !

Odata rece  crema o   batem cu mixerul pt a deveni mai aerata !

Taiem  blatul in 3  straturi !

Pe un  suport unde vom stabili tortul ne folosim de cercul  unde am copt  tortul . Asezam primul strat de blat unde adaugam din crema de coicolata si peste crema  continuam cu al doilea strat de blat ,peste acesta adaugam frisca batuta spuma simpla si   peste frisca  cateva felii de marmelada de visine si continuam cu ultimul strat de  blat care il acoperim cu  crema de ciocolata.

Pe marginile tortului cu ajutorul posului am facut un model usor !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos