Tort aperitiv

de ela in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2011 | 12407 vizualizari

 

am gasit reteta in ,,Click pofta buna'',am adaptat-o putin.este de efect pe masa si foarte bun

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paine neagra,
  • 100 gr unt,
  • 1legatura ceapa verde,
  • 100 gr rosii cherry,
  • 70 gr rondele de masline verzi,
  • 6-gr masline rondele negre,
  • 150 gr sunca presata,
  • 100 gr salam uscat,
  • 600 gr branza dulce,
  • 200 gr perle de branza,
  • 30 gr parmezan,
  • 5 plicuri gelatina,
  • 200 ml lapte,
  • verdeturi italiene,
  • 200 gr smantana,
  • 1plic intaritor de frisca,
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 1/2 ardei gras galben,
  • 3 linguri maioneza,
  • 200 gr castraveciori murati,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv:

Intr-o tava de tort de 27cm cu inel detasabil punem o hartie de copt.Faramitam 2/3 din paine si o punem in tava si coacem in cuptor circa 10minute,amestecand din cand in cand.Faramitam si restul de paine si o amestecam cu untul lasat la temperatura camerei in prealabil si adaugam peste painea din tava si nivelam bine,apoi dam la rece 45minute.

Inmuiem gelatina in 100ml lapte 5minute,apoi adaugam inca 100ml lapte si topim pe foc gelatina 1minut,nu lasam sa fiarba.Lasam sa se raceasca.

Taiem rondele ceapa verde,castravetii la fel,salamul si sunca le taiem cuburi.Rosiile le taiem in patru.Pastram castraveti si rondele de masline pt ornat.

Batem branza de vaci cu perlele de branza pana se omogenizeaza bine.Adaugam toate ingredientele pregatite,maslinele,sare,piper,verdeturi italiene dupa gust,putin patrunjel tocat si amestecam usor.Crema o punem peste blatul de paine din forma,netezim bine si lasam la frigider minim 4ore.Scoatem inelul detasabil si punem pe un platou tortul.

Smantana o batem cu intaritorul de frisca,adaugam maioneza,sare si piper.Decoram tortul dupa preferinte cu smantana,ardei gras,masline,castraveti si presaram patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci pane umplute