Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2013 | 11796 vizualizari

 

Rețeta anului 2012, la aperitive, m-a cucerit definitiv. Vio_dreams, mulțumesc pentru inspirație. Nu am rezistat tentației și cu ocazia aniversării mele am executat-o, adăugând amprenta Panacris! A avut mare succes, chiar unul senzațional!

 

INGREDIENTE

  • pâine rotundă 3 felii mari de cca. 5 cm,
  • Pentru crema de brânză cu somon afumat:
  • · cremă de brânză 200 g.,
  • · unt 100 g.,
  • · smântână 50 g.,
  • · somon afumat 150 g.,
  • · icre negre de capelin 1 lingură,
  • · piper alb proaspăt măcinat,
  • · zeamă de la o lămâie sau limetă,
  • Pentru crema de brânză cu mărar:
  • · cremă de brânză 200 g.,
  • · unt 100 g.,
  • · smântână 50 g.,
  • · mărar proaspăt 1 legătură,
  • · ceapă verde 1 legătură,
  • · piper alb proaspăt măcinat,
  • · sare iodată,
  • · coajă de lămâie/limete.
  • Pentru decorul tortului cu somon afumat şi mărar:
  • cremă de brânză 100 g.,
  • brânză topită feliată Chedar 8 felii,
  • icre negre de capelin 2-3 linguri
  • somon afumat 2-3 fâşii
  • felii de lămâie,
  • crenguţe de mărar.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre:

Prepararea cremei de brânză cu somon:

Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Apoi se adăugă smântâna,  somonul afumat tăiat bucățele, zeama de la o limetă,o lingură de icre negre, amestecându-se ușor până se încoporează toate ingredientele.

Prepararea cremei de brânză cu verdeţuri:

Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Se toacă mărunt verdeţurile, se adăugă peste cremă de brânză, se asezonează cu sare şi piper alb, amestecându-se uțor, până se înglobează toate ingredientele. Atenţie nu se păstrează la frigider ci la temperatura camerei.

Pentru ansamblarea tortului, se pune pe platou prima felie de pâine, se unge cu crema de brânză cu verdețuri, se pune al doilea blat de pâine, se pune crema brânză cu somon și icre, se acoperă cu al treilea blat de pâine. Tortul se unge cu cremă de brânză cu verdețuri și  se îmbracă cu felii de brânză topită. La baza se decorează cu jumătăți de felii de lămâie și rămurele de mărar. Tortul se decorează cu somon, crenguţe de mărar și o bordură din icre negre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort "DESENVIS"