Tort cu doua creme

de cristinutanicolita in Dulciuri, 16 Feb 2015 | 7397 vizualizari

 

Pe 10 feb printesa cea mare a facut 5 anisori,am facut acest tortulet care a disparut cat ai clipi. De fapt am facut 2,unu pt gradi si unu pt acasa.
La aspect mai am de lucrat:)
Inspiratie: "Retetele tale".

 

INGREDIENTE

  • Blat alb:
  • 5 oua,
  • 5 lg zahar,
  • 5 lg faina,
  • 5 lg ulei,
  • 1 praf de copt.
  • Blat cacao:
  • 5 oua,
  • 5 lg zahar,
  • 5 lg ulei,
  • 4 lg faina,
  • 1 lg cacao,
  • 1 praf de copt.
  • Crema ganache:
  • 3 ciocolati cu lapte,
  • 400 ml frisca,
  • o esenta rom.
  • Crema diplomat:
  • 3 oua,
  • 1 cana zahar,
  • 500 ml frisca,
  • esenta lamaie,
  • 1 plic foi de gelatina.
  • Sirop:
  • 400 ml apa,
  • 250 g zahar,
  • esenta.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu doua creme:

Mai intai pregatim blaturile.

Blat alb: Separam ouale. Galbenusurile la frecam cu uleiul;albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul;se pun galbenusurile peste albusuri,se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza totul cu o lingura de lemn. Se tapeteaza o tava si se pune aluatul. Se coace la foc mic pana se rumeneste usor pe margini.

Blat cacao: Se procedeaza la fel ca la cel alb,doar ca se adauga si cacao.

Crema ganache: Intr-o cratita cu fundul gros se pune frisca si ciocolata rupta. Se pune pe foc mic pana se topeste ciocolata,dar atentie sa nu fiarba,se da la rece dupa care se aduga esenta si se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.

Crema diplomat: Se bat ouale cu zaharul,se pun pe baie de abur pana capata consistenta unei smantani si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate spuma se aduga crema de ou,esenta si se omogenizeaza. Gelatina se lasa la inmuiat 10 min,se pune pe baie de abur pana se topeste;se adauga peste frisca si se omogenizeaza bine.

Sirop: Se fierbe apa cu zahrul,se aduga esenta si se lasa la rece.

Asamblare: Blaturile se taie pe jumatate si se insiropeaza. Pe un platou se pune blat alb,crema ciocolata,blat cacaco,crema diplomat,blat alb,crema ciocolata,blat cacao,crema diplomat.

Se orneaza dupa preferinta. Eu am oprit pentru ornat putina crema de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort spirala cu doua creme