Tort cu jeleu

de Lau in Dulciuri, 15 Apr 2012 | 3373 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 100 ml apa calduta
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 14 linguri faina
  • 1 varf de sare

CREMA

  • 250 g iaurt cu gust de zmeura
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 plic gelatina
  • 100 g crema de branza
  • 300 g zahar
  • 1 plic tort jelle rosu
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa

DECOR

  • 1 ciocolata neagra
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 plic tort jelle rosu
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu:

BLATUL

-galbenusurile le mixam cu apa calduta 2-3 min dupa care adaugam zaharul si mixam cca 7 min,

adaugam albusurile batute spuma,faina amestecata cu praful de copt,cacaua,un varf cutit sare,amestecam usor cu o lingura,

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine.

CREMA

-Laptele il amestecam cu zaharul si il punem la fiert

cand fierbe adaugam faina amestecata cu putin lapte rece ,lasam sa fiarba pana se ingroasa putin.

lasam sa se raceasca foarte bine,

Iaurtul il mixam cu branza si adaugam crema de lapte,gelatina hidratata cu 2 linguri de apa si dizolvata pe baie de aburi,amestecam bine si dam la frigider pana incepe sa se intareasca,

Blatul in taiem in doua

Intr-o tava cu pereti detasabili asezam prima foaie, insiropam(eu am folosit suc de pere)turnam crema si dam la frigider pana se intareste complet,

Plicul de tort jelle il pregatim conform instructiunilor de pe plic si lasam sa se raceasca cca 1 min dupa care adaugam peste crema,dam la frigider pana se intareste complet,asezam a doua foaie si insiropam,

Adaugam ciocolata topita cu smantana si turnam peste blat, lasam sa se raceasca bine

Pregatim plicul de tort jelle dupa instructiunile de pe plic (lasam sa se raceasca putin)si turnam peste ciocolata,

Lasam sa se raceasca bine dupa care decoram

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de capsuni