Tort cu mousse de zmeura si ciocolata

de Lau in Dulciuri, 7 Feb 2013 | 2733 vizualizari

 

M-am inspirat de la Miha

 

INGREDIENTE

Blat

  • 1 ciocolata
  • 30 g unt
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri faina

Mousse de ciocolata

  • 150 g ciocolata
  • 350 ml frisca
  • 1 lingura gelatina(hidratata)

Mousse de zmeura

  • 300 g zmeura
  • 300 ml frisca
  • 2 linguri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de zmeura si ciocolata:

Blat-topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca.

Mixam albusurile spuma cu zaharul si praful de sare,adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare.

Adaugam ciocolata si omogenizam,adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca 30 min la foc mediu(sa treaca testul cu scobitoarea)lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 2.

Mousse de ciocolata-ciocolata o topim cu 150 ml frisca(avem grija sa nu fiarba).

Cand s-a racit adaugam 1 lingura de gelatina amestecam si dam la rece.

Restul de frisca o mixam si o amestecam cu amestecul de ciocolata racita.

Mousse de zmeura-Zmeura(dezghetata)o blenduim,piureul de zmeura il amestecam cu gelatina hidratata,dam la frigider cat mixam frisca dupa care adaugam zmeura si omogenizma(dam la rece pana ansamblam tortul)

Asamblare-Asezam prima foaie,am pus compozitiile in 2 pungi si am alternand compozitiile(ca un sah),adaugam a 2 foaie si decoram dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Lau 1

08.02.2013, 21:39

rocsi a expirat de mult

gaby_gabytza 1

14.05.2013, 20:20

superb

Lau 1

14.05.2013, 20:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu umplutura de cocos