Tort cu piscoturi, fructe si frisca

de Moni_alex in Dulciuri, 5 Ian 2016 | 9812 vizualizari

 

Un tort rapid si racoritor pe care l-am facut de multe ori pentru Revelion.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de piscoturi (400 g)
  • 750 ml smantana pentru frisca La Dorna
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 2 portocale
  • 2 bucati de kiwi
  • un mango
  • o banana
  • un compot mic de ananas rondele sau bucati
  • un compot de piersici decojite
  • boabe de struguri pentru ornat
  • 200 g ciocolata cu lapte sau neagra topita cu putin unt,pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi, fructe si frisca:

Mai intai pregatim frisca.

Batem bine smantana rece din frigider cu mixerul mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana se intareste foarte bine. Apoi adaugam 3-4 linguri de zahar pudra, dupa gust, amestecam cu mixerul la viteza mica si foarte putin pentru a nu taia frisca.

Se da la rece cateva ore.

intre timp, scoatem piersicile si ananasul din compot si le lasam la scurs.

Curatam portocalele, le decojim de pielita si le taiem bacatele mici.

Curatam cele 2 bucati de kiwi, o bucata o taiem bucatele mici si o bucata o dam pe jumatate si o taiem feliute pentru ornat.

Curatam banana si mango si le taiem bucatele.

Piscoturile le inmuiem in zeama de la cele 2 compoturi.

Asamblarea tortului: intr-o cratita punem un rand de piscoturi inmuiate in compot, un strat subtire de frisca, un strat de fructe taiate si scurse de zeama, apoi un strat de frisca si continuam cu un rand de piscoturi, frisca, fructe, frisca pana la ultimul strat de piscoturi.

Acoperim cratita cu folie alimentara sau folie de aluminiu si lasam la congelator pana a doua zi.

A doua zi rasturnam tortul pe un platou, il ornam cu frisca, boabe de struguri taiate pe jumatate, rondele de kiwi si ciocolata topita.

 

 

 

TIPS-URI

1

Vasul in care bateti smantana pentru frisca sa-l tineti 15 minute in frigider

2

in cratita sa puneti folie alimentara pentru a se rasturna mai usor a doua zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi, fructe si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi