Tort cu suncă sau creveţi, by Lea

de articook in Peste, 21 Iun 2010 | 6759 vizualizari

 

Este o reteta suedeza. Si tortul de creveti si cel cu sunca se face cu aceasi reteta se schimba doar ingredientul creveti/sunca.

 

INGREDIENTE

  • Compozitia 1:
  • 2 oua fierte si taiate cubulete
  • 1/2 dl iarba lamaioasa (alte denumiri: citronella,lemon grass)
  • 3/4 dl smantana
  • 3/4 dl maioneza
  • cca 60 g caviar negru sau portocaliu(doar pt tortul de creveti)
  • se amesteca ingredientele Compozitia 2:
  • 175 g creveti tocati / sunca
  • 1/2 dl smantana
  • 1/2 dl maioneza
  • 1/2 dl marar verde(crud)
  • Compozitia pentru ornat:
  • 1dl frisca fara zahar batuta cu mixerul
  • 1/2 dl maioneza
  • salata verde
  • rosii
  • castravete
  • lamaie
  • 500 g creveti / sunca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu suncă sau creveţi, by Lea:

se amesteca ingredientele

Tortul se poate face pe paine toast feliata sau pe blat de paine. Paine se unge cu un strat subtire de unt pe urma se da cu comp.1 si comp.2, repetati procedeul pana cand aveti 3 straturi. Daca tortul se va consuma seara se prepara dimineata,daca se va consuma la amiaz se face de seara. Ornatul se poate face inainte de consum cu 2 ore sau 3

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu suncă sau creveţi, by Lea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

adry88 1

08.05.2011, 13:13

arata superb

Panacris 1

24.02.2014, 09:03

Xandrinne 1

05.09.2015, 09:09

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Merlucius crocant cu fasole verde sotata