Tort cu zmeura

de Floryella78 in Dulciuri, 10 Iun 2016 | 3404 vizualizari

 

Un desert extrem de racoros potrivit pentru zilele calduroase de vara,o reteta a prietenei mele care la randul ei o are de la o prietena germana.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr crema de branza
  • 200 gr mascarpone
  • 300 gr zmeura congelata
  • 2 plicuri gelatina rosie
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 100 gr zahar(puteti ajusta cantitatea de zahar in functie de gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura:

Preparam un blat de tort,intr-un bol batem albusurile spuma adaugand progresiv zaharul, cand compozitia sa racit adaugam galbenusurile mixam apoi adaugam faina si amesteca de jos in sus cu o spatula.Cand compozitia e omogena turnam intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm si introduvem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 20 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.Cand blatul sa copt il scoatem din cupor si il asezam pe un gratar la racit.

In acest timp ne ocupam de crema,intr-un bol punem crema de branza zaharul si vanilia si mixam cu un tel apoi adaugam mascarpone mixam bine punem cele doua plicuri de intaritor si continuam sa amestecam doua minute.Obtinem o compozitie fina onctuoasa.

Montam tortul:intr-o forma cu peretii detasabili asezam blatul de tort,fixam cercul,si asezam crema de branza, o intindem uniform nivelam frumos.Peste crema turnam zmeura congelata(chiar congelata direct din congelator)si o repartizam uniform pe toata suprafata tortului.Acum etapa finala a retetei originale este sa facem o gelatina dupa indicatiile  de pe plic si sa o turnam peste zmeura.Eu dupa cum vedeti in poze am pus doar un napage pt tarte din motivul indicat mai sus.

Puneti tortul la rece cateva ore ,de preferinta peste noapte pt ca asa o sa se insiropeze foarte bine cu ajutorul zmeurei sia cremei.

 

 

TIPS-URI

1

zmeura trebuie sa fie congelata pentru ca asa blatul o sa fie insiropat dupa ce o sa stea o vreme la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Martisorul meu dulce-Kitchen Aid Cake