Tort de ciocolata

de Micutza Luana in Dulciuri, 21 Noi 2015 | 4287 vizualizari

 

pt k ador ciocolata sub orice forma :X

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 4 oua mari
  • 150 gr zahar
  • 150gr faina
  • 50 gr amidon
  • 40 gr cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 80 gr unt
  • Pentru crema
  • 400 gr ciocolata cu lapte
  • 700 ml frisca
  • 75 gr unt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 40 ml rom
  • 40 ml cafea
  • 1 plic praf intaritor frisca
  • 250 gr fructe de padure
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul

Se separa ouale .Galbenusurile se freaca cu zaharul pana la dizolvarea lui .

Se amesteca faina cu praful de copt , amidon si cacao si se adauga peste galbenusuri.Se adauga untul moale.

Se bat albusurile spuma si se adauga peste galbenusuri.

Se introduce intr.o forma de tort tapetata cu hartie de copt 25-30 min pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa blatul la racit si se taie pe 2 nivele.

CREMA

Se infierbanta frisca lichida si se adauga bucate de cicocolata , se ameesteca pana se topeste ciocolata.

Se lasa la frigider peste noapte .

A doua zi se mixeaa cu mixerul impreuna cu untul la temperatura camerei si scortisoara. Va iesi o crema fina si gustoasa.

Incepem asamblarea

Se aseaza pe o farfurie primul blat pe care il insiropam cu rom si cafea .se adauga o parte din crema ,fructele de padure , cel de-al doilea blat insiropat crema si tot asa pana la final .

Se orneaza cu frisca si fructe.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu ganache