TORT DE SUNCA CU OUA

de Roda in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2009 | 4321 vizualizari

TORT DE SUNCA CU OUA

 

Este un aperitiv delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 mar
  • 100g. parizer
  • 2 castraveciori acri
  • 6 oua fierte
  • 2 cartofi fierti
  • 2 morcovi fierti
  • 200g. mazare verde fiarta
  • 200g. sunca  de Praga feliata
  • Pentru sos
  • 1dl. ulei
  • 1 galbenus de ou
  • 2dl. smantana
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 cubulet de supa
  • 40g. gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE SUNCA CU OUA:

1.Se curata marul de coaja , se taie in doua , se scot semintele si se taie cubulete.La fel se taie  si parizerul, castraveciorii, ouale fierte,cartofii si morcovii fierti.Toate ingredientele taiate se pun intr-un bol si se amesteca cu mazarea fiarta.

2.Se captuseste fundul unui vas de Jena  de forma rotunda cu feliile de sunca .

3.Se prepara sosul:din galbenus  si ulei  se face o maioneza, care se amesteca cu smantana,cu mustarul, apoi se adauga sare, piper si suc de lamaie.

4.Cubuletul de supa se dizolva in 1,5dl. apa ,se adauga gelatina inmuiata in putina apa rece  si se da un clocot .Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu sosul si ingredientele taiate cubulete.Totul se rastoarna in bol peste feliile de sunca , se acopera cu folie si se tine 2-3 ore la rece, in frigider.

5.Se rastoarna tortul de sunca pe o farfurie rotunda si se garniseste cu jumatati de oua fierte, rosii cherry si se serveste cu un vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE SUNCA CU OUA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ochiuri in rosii invelite cu prosciutto