Tort sah

de nadina73 in Dulciuri, 30 Noi 2010 | 9047 vizualizari

 

Pentru ca maine e Sfantu Andrei ,nu putea lipsi si un mic tortulet,doar avem un Andrei in familie ,adica Dragos pe care il cheama si Andrei,La multi ani ,tuturor celor ce poarta acest nume Sfant Andrei si Andrea

 

INGREDIENTE

blat:

  • 3 oua
  • 100 zahar
  • 20 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura amidon
  • 80 faina
  • 1/2 praf de copt

crema:

  • 500 ml frisca
  • 4 linguri zahar
  • 250 mascarpone
  • 1 intaritor de frisca

Sirop:

  • 3 linguri zahar
  • 1 pahar de apa
  • esenta rom

decor:

  • bombonele,jucariI
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort sah:

Se separa albusurile de galbenus si se bat bine,dupa care se pune zaharul si se mai bate putin.Se adauga apa ,galbenusurile si uleiul si se amesteca usor cu o paleta,se pune faina si praful de copt.

Se imparte compozitia in 2 iar intr-una se pune cacao si in cealalata 1 lingura de amidon.

Se pregatesc 2 tavi mici si se coc  la 160 grade aproximativ 25 minute,in tava de cozonc e foarte bine

crema:

se bate bine frisca cu cu zaharul si intaritorul

mascarponele se mixeaza bine dupa care se amesteca cu frisca batuta.

Se pregateste un siropul:

se caramelizeaza 3 linguri de zahar apoi se stinge cu un pahar de apa ,se lasa la racit dupa care se pune esenta de rom si se insiropeaza baturile  taiate fasii late de 1,5-2 cm.

Asamblare:Se aseaza pe o tava o fasie galbena,una maro si iar una galbena si una maro sau numai 3 bucati,depinde cat de lata va este tava in care ati copt blaturile

Se insiropeaza bine blaturile se pune crema si din nou se pun fasii din blat dar in  sens contrar de cele `puse pe primul rand.Adica daca s-a inceput cu maro pe primul rand acuma se va incepe cu galben,astfel ca la final va rezulta ceva gen "sah".

Se imbraca cu crema si se decoreaza dupa bunul plac

PS:piticii au zis sa le scriu numele (cu toate ca am zis ca scriem Andrei,dar in final au convenit ei  sa scriem si Dragos si Rares si am impacat si capra si varza)asa ca comanda s-a executat rapid ,dupa care au urmat jucariile,o multime in final

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (90)

zaharia_mihaela2005 1

06.12.2010, 15:24

nadina de unde cumperi tu praf de copt si intaritor de frisca si cum se numesc ca as vrea sa cumpar si eu dar nu stiu de unde. te rog sa ma scuzi daca iti pun prea multe intrebari dar sunt o incepatoare care vrea sa invete cat mai multe

onuta 1

06.12.2010, 22:57

elena1988 1

15.03.2011, 16:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt cu capsuni