Tortellini cu prosciutto crudo si mazare

de adasev12 in Tortellini, 10 Dec 2011 | 6786 vizualizari

 

foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 250 g tortellini
  • 300 g smantana pt  gatit
  • 200 g mazare
  • coaja rasa de lamaie
  • o jumatate  de ceapa alba
  • ulei de masline extravirgin
  • sare, piper
  • o lg-ita patrunjel verde tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu prosciutto crudo si mazare:

Tortellini se fierb in apa sarata, bine, conform instructiunilor de pe pachet.

Intre timp se pregateste sosul: ceapa se taie marunt si se inmoaie in ulei , nu se prajeste doar se inmoaie usor,  se adauga smantana si se lasa inca 4 min, invartinde-se mereu in sos.

Se scurge mazarea si se adauga si ea la sos si se sareaza si pipereaza dupa gust. 

Se scurg pastele si se pun peste sos, se amesteca foarte usor, apoi se pune patrunjelul.

Se portioneaza in farfurii si se pune deasupra putina coaja de lamaie rasa.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

coaja de lamaie e usor amaruie si f aromata...se poate renunta la ea

2

e buna si cu adaos de parmigiano, depinde de gusturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu prosciutto crudo si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Lau 1

10.12.2011, 23:23

place

adasev12 1

11.12.2011, 01:46

motan....
gurita...multumesc
sufletista, ma bucur

gaby_gabytza 1

11.12.2011, 11:02

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu prosciutto in sos de rosii