Tortillas / Lipii de casă

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2015 | 6553 vizualizari

 

Ce usor sunt de facut- incercati si veți renunța cu siguranță la a mai cumpăra foi de tortilla din comerț.

Tortilla – mancarea simbol a mexicanilor poate fi preparata atat din faina, cat si din porumb (metoda traditionala si cea mai intalnita).
De obicei se serveste impreuna cu o mancare, in loc de paine.
Tortilla poate fi rulata si coapta pentru enchilada, prajita pentru taco sau facuta pe gratar pentru quesadilla.

 

INGREDIENTE

pentru 8-10 tortilla

  • 500g faina
  • 100 g de unt la temperatura camerei
  • 1 linguriță de sare
  • 2 lingurite praf de copt (opțional)
  • apă caldă - 20 cl
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortillas / Lipii de casă:

Într-un castron, se amestecă făina, sarea și praful de copt. 

Adaugati untul cubulete si amestecati cu mainile pentru a încorpora untul. 

Adaugati apa calda suficient pentru a obtine un aluat moale dar care nu se lipește de mâini.

Framantati timp de 15 minute. 

Impartiti aluatul in 8-10 bile si lasati-le la odihnit sub un prospop de bucatarie.

Pe masa presarata cu faina, intindem foile rotunde de tortilla - un diametru de aproximativ 20 cm. 

Se încălzește o tigaie. 

Când este fierbinte, puneti la prajit tortilla timp de 1 minut pe fiecare parte. 

 

Trebuie sa fie usor rumenite. 

Păstrați-le in film alimentar sau într-o pungă mare pentru congelator până cand le veti umple, astfel încât să nu se usuce.

Le umpleti apoi cu garnitura dorita... vezi aici

TIPS-URI

1

păstrați-le in film alimentar sau într-o pungă mare pentru congelator până cand le veti umple, astfel încât să nu se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortillas / Lipii de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

11.10.2015, 11:42

Bune!

Gherca Daniela 1

11.10.2015, 13:09

Catalina L 1

11.10.2015, 13:31

multumesc la toti

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise