Traistute umplute

de amalia01 in Mancaruri de post, 15 Apr 2019 | 2659 vizualizari

 

Mi s-a făcut un dor nebun de clătite. Mă puteți învinui?



Doar că nu m-ar chema Amalia, dacă nu le-aș personaliza. Mai ales că am avut niște invitați mai speciali, care mi-s tare dragi.



Așa au ieșit aceste..

 

INGREDIENTE

  • a. clătite
  • 500 g făină
  • un praf de sare
  • 1 lg zahăr
  • 200 ml apă minerală
  • ulei
  • b. umplutură:
  • 12 chiftele din ciuperci cu năut
  • 200 g ciuperci
  • 100 g porumb
  • 3 fire de ceapă verde
  • 5 frunze de leurdă
  • sare
  • piper
  • 100 g cașcaval vegetal ras
  • 200 ml ketchup dulce
  • 2 lg ulei de măsline
  • 3 frunze de pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Traistute umplute:

Din ingredientele de clătite se prepară un aluat asemănător celui de clătite obișnuite și le coci în tigaia unsă cu puțin ulei.

Ceapa verde o tai rondele, toată porțiunea albă. Frunzele le păstrezi întregi.
Leurda o tai fâșii.
Ciupercile și porumbul le scurgi de zeamă .

Într-o tigaie wok pui uleiul la încins, după care adaugi toate ingredientele , sare și piper , și le lași la foc mic pănă când se înmoaie ceapa.

Stingi focul și adaugi cașcavalul ras, omogenizând .

Într-un vas termorezistent torni ketchup-ul.

Pe fiecare clătită pui câte 2 lg de umplutură și o chifteluță, apoi formezi o trăistuță, o legi cu frunză de ceapă verde și fixezi cu o scobitoare , după care o așezi în vas.


Dai totul la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.

Servești imediat cu extra-sos, cașcaval și frunze de pătrunjel.

Dacă vrei poți renunța la chiftelute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Traistute umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite de post