Trandafir cu visine

de Carmen in Dulciuri, 1 Sep 2016 | 20455 vizualizari

 

Reteta o am din vechime - de la faimoasa Poka 
Am facut-o cu tot felul de umpluturi chiar si cu mere 
Pe langa faptul ca e geniala e si de mare efect

 

INGREDIENTE

200 ml lapte caldut + 20 ml lapte

30 gr. drojdie proaspata

600 gr. faina

120 gr zahar

1 praf de sare

60 gr. unt topit

2 oua

1 borcan de compot visine (600-700 gr)

4 lingurite zahar pudra

1 galbenus

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafir cu visine:

-drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut , apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald

-intre timp punem visinele la scurs

- intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi , si maiaua.

-se framanta bine 
- apoi se acopera castronul, si se lasa sa creasca cam 40 de min

-dupa aceea, il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu f. mult

-se intinde apoi o foaie dreptunghiulara

pe foaie, se presara cele 4 lingurite de zahar vanilat, apoi se pun visinele scurse foarte bine de zeama.

se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans

taiatzi in 12 bucatzi egale

-apoi asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata)
- sau impartiti dupa cum aveti inspiratie
- galbenusul se bate cu cele 20 ml lapte si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar.
- coaceti la cuptor la 175 grade pt 50 min. 
dupa ce se raceste bine, desfaceti peretii formei 

TIPS-URI

1

framanta cu tot sufletul

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafir cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Aletta 1

06.09.2016, 12:17

arata bine

Carmen 1

06.09.2016, 12:47

mulSumec!

Bya Ralu 1

06.09.2016, 23:42

arata super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu stafide si merisoare - de post