Trandafiri sarati

de GretaRachita in Pizza, 12 Ian 2014 | 2817 vizualizari

 

Rose rosse per te ho compratto stassera (cantec italian a lui Massimo Ranieri- trandafiri rosii pentru tine am cumparat in seara aceasta) ....de fapt nu le-am cumparat, le-am facut chiar eu, cu mainile mele. Dar cum le-am facut? Haideti sa va dau reteta trandafirilor sarati:

 

INGREDIENTE

  • 400 g de faina 00
  •  1/2 cub de drojdie
  •  200 ml de apa calduta
  •  sare
  •  30 grame de ulei extravirgin de masline
  •  cascaval
  • 1 vanata
  •  salam picant
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri sarati:

Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus o parte din apa si am inceput sa amestec. Am adaugat uleiul, o ligurita de sare si restul apei. Am framantat pentru circa 10 minute. Am format o mingiuta pe care am acoperit-o cu un  prosop de bucatarie si am lasat-o sa dospeasca pentru circa doua ore. Intre timp am taiat vanata pe lung in felii subtiri pe care le-am copt pe gratar (se pot face si in cuptor la 200 grade pt circa 15 minute, cu putina sare deasupra, un fir de ulei si eventual putin origano). Am taiat cascavalul in felii subtiri late de circa 1.5-2 cm.
Am intins bine aluatul, l-am uns cu putin ulei si am taiat fasii cu o lungime de circa 20-25 cm si cu o latime de circa 3 cm. Pe o parte dintre fasiile de aluat am pus felii de vinete, taiate pe lung la jumatate si deasupra felii de cascaval. Am rulat fasia de aluat tinand stransa  partea de la baza a trandafirului (pe care nu o umplem). Celelalte fasii de aluat le-am umplut cu salam picant si cascaval. In partea superioara a trandafiriolr am facut mici taieturi ajutandu-ma cu o foarfeca, pentru a se deschide mai tare trandafirii si pentru a parea mai reali. Am pus trandafirii in tava, acoperita cu hartie pentru copt, lasand putin spatiu intre ei. I-am last sa mai dospeasca in tava pentru alte circa 30 de minute apoi le-am dat la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade C.
Un mare succes trandafirii mei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri sarati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pateuri a la Ela