Ștrudel cu mere tip Baclava

de Catalina L in Dulciuri, 29 Mar 2015 | 3458 vizualizari

 

Ștrudel este o specialitate austriaca adoptata de multe tari din Europa Centrală.
Cunoscut în lumea întreaga, însă nicăieri preparat ca la Viena, ştrudelul cu mere este de fapt un produs de origine turcă care a migrat spre Viena, prin Ungaria.

 

INGREDIENTE

  • 10 foi de placinta
  • 6 mere
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 lingura de miere
  • 60 g unt
  • scorțișoară, zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ștrudel cu mere tip Baclava:

Se curata merele și se taie în cuburi.

Gatiti merele în 30g de unt, cu zahărul, mierea și scorțișoara timp de 10 minute.

Se topește untul rămas. 

Intr-o tava, puneți o foaie de placinta, o ungeti cu unt si repetati pana aveti 4 foi de placinta.

Puneti jumatate din cantitatea de mere și rulati. Repetați - veti obtine 2 rulouri umplute cu mere. Asezati foile ramase, un pic suprapuse una peste cealalta. Se pun cele doua rulouri pe foile ramase, se ruleaza si se intorc marginile. Incalziti cuptorul la 180 ° C. Puneti strudelul in tava pe o hartie de copt. Ungeti cu unt topit și taiati-l in portii (nu-l taiati complet numai foile de deasupra si umplutura). Puneti in cuptor si coaceți timp de aproximativ 15 minute. 

După ce s-a răcit, presarati cu zahăr pudră. Poftă bună !!!!

TIPS-URI

1

taiati-l in portii inainte de a-l pune in cuptor (nu-l taiati complet numai foile de deasupra si umplutura)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel cu mere tip Baclava" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere cu blat de gris