Turta cu carne si ciuperci

de lili2010 in Pui, 3 Apr 2011 | 4481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g piept de pui
  • 250 g ciuperci
  • 2 cepe(eu am folosit praz...sa-i dau culoare )
  • un catel de usturoi
  • ardei gras(rosu si galben-tot pentru culoare)
  • 2 oua+un galbenus de ou
  • 2 foi de aluat de foietaj
  • 200 ml smantana lichida
  • 60 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • masline(optional)
  • sare,piper
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta cu carne si ciuperci:

 
Taiati pieptul de pui in bucati mici.Curatati ciupercile si tocati-le felii.Curatati si tocati julien ceapa,usturoiul marunt.

Incalziti jumatate din cantitatea de unt impreuna cu uleiul intr-o tigaie/wok si caliti ceapa,usturoiul si ciupercile timp de 10 minute.Adaugati si restul de unt si adaugati pieptul de pui.Lasati pe foc inca 5 minute,asezonati cu sare si piper.

Incalziti cuptorul.Amestecati ouale cu smantana,sare ,piper si patrunjelul tocat marunt.

Ungeti o forma de tarta cu unt(sau folositi hartie de copt) si asezati una din cele doua foi de aluat.Adaugati compozitia de legume cu carne,peste care ouale cu smantana.Acoperiti totul cu a doua foaie de aluat avand grija ca marginile sa se sudeze bine.

Bateti galbenusul ramas cu o lingura de apa si ungeti suprafata turtei.

Realizati in mijlocul turtei un orificiu in care veti pune un mic tub din folie de aluminiu...pentru ca vaporii produsi in timpul coacerii sa se degaje.

Coaceti in cuptor timp de 45 minute .

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci si aripioare de pui la cuptor