Turta dulce

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 14 Dec 2013 | 4219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3 linguri miere
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • faina

Pentru decor:

  • 1 albus
  • 30 g zahar
  • 2-3 picaturi zeama de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Intr-un bol punem ouale, zaharul si mierea si le mixam pe toate pana se omogenizeaza. Apoi adaugam bicarbonatul stins cu otet, scortisoara si esenta de rom si mixam in continuare.

La sfarsit adaugam faina cat cuprinde pana obtinem un aluat pe care putem sa il modelam. Pe masa de lucru presaram putin faina, intindem o foaie cu grosimea de 1 cm si decupam cu ajutorul formelor. Formele le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. ( mie mi-au iesit 4 tavi cum este cea din imagine). Introducem tava la cuptor pana acestea se rumenesc.

Pentru decor, albusul il batem spuma tare, adaugam pe rand zaharul si zeama de lamaie si mixam in continuare  pana se intareste. Cu aceasta compozitie decoram turta dulce.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce