Turte dulci

de - Andreea - in Dulciuri, 17 Oct 2014 | 7783 vizualizari

 

By Miha >:D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip '00'
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 gr drojdie uscata
  • 250 ml lape
  • 2 linguri ulei
  • ulei ( pentru prajit)
  • zahar pudra ( pentru pudrat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte dulci:

Punem intr-un bol faina cernuta si adaugam zaharul,sarea si drojdia . Amestecam bine ingredientele. 

Separat punem la foc mic laptele pentru a se incalzi ( trebuie sa fie caldut si NU  fierbinte) si il amestecam cu uleiul. 

Adaugam laptele putin cate putin peste faina si incepem sa framantam . 

Dupa framantare trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios . Daca aluatul este prea dur adaugati lapte .Daca este insa prea moale mai adaugati faina . 

Acoperim bolul si lasam aluatul la dospit la loc cald pentru cel putin o ora .

Dupa ce aluatul a crescut , il mai framantam putin pentru a scoate aerul. 

Impartim aluatul in bucati mici .

Luam fiecare bucata si o intindem cu mana . O prajim pe ambele parti in ulei bine incins si scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. 

Procedam astfel cu toate bucatile de aluat .

Cand s-au racit , le pudram cu zahar pudra ( optional ) 

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma adaugati coaja rasa de lamaie in aluat :) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu ciocolata alba si ornamente din ciocolata neagra