Turte la tigaie

de Adi in Piine, 5 Noi 2016 | 15450 vizualizari

 

Azi am avut pofta de turte la tigaie servite cu unt si miere, asa ca, sub indrumarea Merisoarei, m-am apucat de framantat si copt.
Cred ca va inchipuiti ce satisfactie am avut savurandu-le, stiind ca sunt facute de mine cap-coada.
Meri a facut pizza pentru baieti, ca asa a avut comanda, iar eu, in timp ce ea framanta aluatul de piza, framantam aluat de turte.
Simplu de tot a fost, mai simplu ca al ei.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 250 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte la tigaie:

Se cerne faina intr-un vas

Se amesteca drojdia uscata cu zaharul si se adauga peste faina.

se amesteca din nou, totul.

Se incalzeste laptele.

Se face o adancitura la mijocul fainii si se toarna treptat laptele cald, alternativ cu uleiul, amestecandu-se cu faina de pe margini.

Se framanta un aluat nu foarte tare, care se lasa la dospit timp de 30 de minute, la loc cald si acoperit cu stergare de bucatarie.

Dupa acest interval, se presara sarea peste aluat si se framanta din nou, apoi se imparte in 8 bucati, care se lasa din nou sa isi mareasca volumul.

Se intind apoi in foi subtiri de forma rotunda si se coc in tigaia incinsa, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta pana se rumenesc bine.

Se servesc atat calde cat si reci, sunt bune oricum.

 

TIPS-URI

1

Sarea nu trebuie sa intre in contact cu drojdia, pentru ca aceasta nu se va mai dezvolta bine.

2

Zaharul este cel care ajuta drojdia sa se dezvolte mai rapid.

3

Aluatul de turte pus la copt in tigaie, se va intepa cu o furculita din loc in loc pentru a se coace uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

06.11.2016, 09:47

Vreau si eu o turta!

diaconta 1

06.11.2016, 19:58

Faine turte ai facut Adi

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:47

Vai , Adi !!! Cand te lasa Merisor sa vii sa ne faci si noua ) Dar mai bine pune-o si pe ea in [ port] bagaj sa te poata indruma ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla de turte la tigaie: Cum sa faci turte acasa in doar cativa pasi