Tuslama regala

de Constelatialeu in Vita, 3 Sep 2018 | 6631 vizualizari

 

Radu Anton Roman spune ca aceasta tuslama se mananca cu pofta in Noaptea strigoilor sau in noaptea sfantului Andrei. M-am inspirat din retata lui doar ca pe ici pe colo am mai plusat eu, mi-am zis ca nu are cum sa nu iasa buna aceasta tuslama.....Provocarea GastroArt.....e pe val....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta de vita ( am ales bucati cu muchie )
  • 1,5 kg os de vita ( am avut un rasol mare din care am eliminat carnea)
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 300 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 5 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura otet ( sau 2 daca va place mai acru)
  • sare
  • piper
  • 50 g unt 80% grasime
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tuslama regala:

Dupa parerea mea si a altora ca sa iasa o ciorba de burta sau o tuslama delicioase musai sa cumparam burta proaspata si oase de vita cu zgarciuri. Am ales o burta de vita cu muchie, e partea mai groasa a burtii. Am spalat burta si osul de vita, le-am pus intr-o oala peste care am pus apa rece si le-am pus la fiert la foc mic, am luat spuma din cand in cand.

Abia dupa ce carnea a inceput sa se inmoaie se pune ceapa, morcovul si pastranacul si-o lingura de sare.Dupa ce a fiert bine incat sa se desprinda de pe os zgarciurile, se scoate burta , osul si legumele.Zeama trebuie sa scada pana ramane cam 600 ml. Se lasa la racit si apoi se taie burta in bucatele mai mici si se curata bine osul de zgarciuri ( eu osul l-am ros bine de n-a mai ramas nimic, deci de la os n-am pus nimic in tuslama).

Separat radem morcovul si pastarnacul pe razatoarea mare. Se curata usturoiul se piseaza bine apoi se amesteca cu iaurtul si otetul. Cele doua linguri de faina se amesteca cu galbenusurile si se dilueaza cu zeama in care a fiert burta. Intr-un tuciulet punem la incins untul, apoi adaugam burta peste untul incins si rumenim burta taiata marunt, apoi adaugam si legumele rase, amestecam bine dupa care adaugam faina amestecata cu galbenus si mai adaugam zeama in care a fiert burta.

La final adaugam iaurtul amestecat cu usturoi si otet, lasam sa dea in 2 clocote la foc mic. Se serveste imediat, aburind, cu paine proaspata.Sa aveti pofta !


Daca ti-a placut reteta noastra "Tuslama regala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu ciuperci si carne de porc